LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski consideră că rușii încă au suficiente rachete pentru a lansa atacuri masive în Ucraina

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski consideră că rușii încă au suficiente rachete pentru a lansa atacuri masive în Ucraina

Este a 297-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia încă dispune de suficiente rachete pentru a da alte atacuri masive asupra Ucrainei.

Foto PROFIMEDIA

UPDATE 05:50 UE interzice exportul de motoare de drone către Rusia

Uniunea Europeană a luat decizia de a interzice exportul de motoare de drone către Rusia și alte țări cu care aceasta colaborează.

Această măsură reprezintă una din prevederile celui de-al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva rușilor, adoptat la Bruxelles zilele trecute.

De asemenea, UE le interzice cetățenilor europeni să dețină funcții în cadrul organelor de conducere ale firmelor care sunt controlate de statul rus sau își au sediul pe teritoriul rus.

UPDATE 03:00 Rușii promit că nu vor utiliza arme biologice în Ucraina

Un diplomat rus de rang înalt a declarat că forțele ruse nu vor utiliza arme biologice în războiul din Ucraina.

Noi nu avem niciun program în domeniul militar legat de armele biologice” şi „toate activităţile noastre în domeniul biologic sunt exclusiv în scopuri paşnice şi nimic mai mult decât atât”, a susţinut Konstantin Voronţov, la o conferință de presă la Geneva.

UPDATE 00:00 Un mort și 3 civili răniți, în urma bombardamentelor rușilor asupra orașului Herson

Forțele ruse au bombardat o clădire rezidențială din Herson. Atacul s-a soldat cu moartea unei persone și alți 3 civili au fost răniți. Guvernatorul a declarat că a izbucnit un incendiu și o echipă de salvare a evacuat oamenii din clădire.

Zelenski consideră că rușii încă au suficiente rachete pentru atacuri masive

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia încă dispune de suficiente rachete pentru a da alte atacuri masive asupra Ucrainei. Vineri, forțele ruse au lansat un atac masiv asupra sistemului de generare a energiei electrice din Ucraina, potrivit Libertatea .

Doar pe parcursul zilei de vineri, rușii au lansat peste 70 de rachete pe teritoriul ucrainean, afirmă oficiali ucraineni. Conducerea de la Kiev avertizează că Moscova se pregătește de o nouă ofensivă la aproape un an de la invazia din 24 februarie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

2 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

3 Cele mai noi date despre pensionarii din România

4 O știre pozitivă despre România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...